Studiobilder.

I november så hade jag praktik hos en fotograf i min hemby Malung, vilket var en av de bästa upplevelserna i mitt liv hittills, jag lärde mig så otroligt mycket om både redigering, ljussättning och fotografering, mycket mer än vad jag lärt mig i skolbänken.
Fotografen, som heter Ida Melin, lät mig till och med låna hennes studio en dag så jag kunde ta dit min bror och hans familj. Jag tog en drös kort (vilka jag inte kan finna för tillfället, min dator äter upp mina bilder, lika med externa hårddisken) och tänkte bjuda på två stycken här, Det ena föreställer mina två brorsöner Anthony och Alexander, medans det andra föreställer min brorsdotter Alicia. Kommentera gärna! :)





Alla bilder är tagna av mig om inte annat anges.
Dessa får inte användas utan min tillåtelse.

// Mika

Love is all around us

 

Alla bilder är tagna av mig om inte annat anges.
Dessa får inte användas utan min tillåtelse.

// Mika.


Smakprov konserter

Lite bilder från olika spelningar med olika band.

Alla bilder är tagna av mig om inte annat anges.
Dessa får inte användas utan min tillåtelse.



 


Smakprov

Ja, det vore ju inte speciellt snällt av mig att inte lägga upp lite bilder jag tagit som ett sorts smakprov, så varsågod mina vänner.







Alla bilder är tagna av mig om inte annat anges.
Dessa får inte användas utan min tillåtelse.


// Mika

Hej och hallå!

Hejsan folket!

 

Mika heter jag (kallas snarare, men iallafall) och det här är min nya projektarbetesblogg där jag ska publicera mina foton, gamla som nya. Jag hade tidigare en blogg som hette musikevent.blogg.se som inriktade sig på musik och musikbilder. Detta blev dock alldeles för trögt och min inspiration försvann. Så därför startade jag en ny blogg där jag ska publicera alla bilder jag tar som jag är nöjd med.

 

Jag har inget speciellt tema, så ni kommer få se både konsertbilder, bilder på familj och vänner, bilder på blommor och djur i olika format och med olika tekniker. Det här är en blogg som ska fungera som en bilddagbok som jag ska kunna se tillbaka till och se hur jag utvecklats och förändrats som fotograf.

 

Jag är 18 år gammal och skall börja mitt tredje gymnasieår i höst. Jag går linjen Media på Lugnetgymnasiet i Falun, där min huvudinriktning är just Fotografisk Bild. Den här bloggen är alltså mitt projektarbete som jag ska jobba med under hela skolåret och förhoppningsvis kommer jag fortsätta publicera bilder här även efter pojektarbetets slut.

 

Den utrustning jag kommer att använda mig av är min egna digitala systemkamera Canon EOS 500D med objektivet EF-S 18-55 mm. Jag äger även ett stativ som jag också kommer att använda och jag hoppas på jag inom en snar framtid kommer att införskaffa lite roliga filter. Jag äger även en analog systemkamera, även den en Canon, som har två objektiv som jag hoppas kunna uppdatera så det fungerar fullt till min digitala systemkamera. Går inte det hoppas jag att kunna införskaffa ett till objektiv (antingen macroobjektiv eller zoomobjektiv) inom närmsta framtid.

 

Jag kommer också att använda mig av Photoshop i olika versioner beroende på om jag sitter hemma och redigerar eller är i skolan. Hemma just nu har jag Adobe Photoshop Elements 8 (testversion som räcker i 30 dagar), annars använder jag mig av Adobe Photoshop Elements 2.0, vilket är mycket gammalt, jag tycker dock att det funkar superbra iallafall.

 

Nu har ni fått lite information om bloggen och mig, har ni frågor får ni gärna kommentera så svarar jag så fort jag kan.

 

Välkommen till min nya blogg!



// Mika


RSS 2.0